Nu live: het online teammagazine van UCI Women’s WorldTour-team CCC-Liv

CCC-Liv heeft de ambitie om in 2019 uit te groeien tot een van de leidende ploegen in het vrouwenpeloton. Met de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag staat het team van ploegleider Jeroen Blijlevens voor de eerste echt grote uitdaging van het voorjaar.  Voor de wielerploeg maakten we een aantrekkelijk, online magazine, passend bij de ambities van de oranje equipe.

In het teammagazine gaat het management in op de samenstelling en kracht van de ploeg en spreekt het ook zijn verwachtingen uit. “We willen aan het einde van het seizoen terugkijken op een ploeg die heeft meegedaan in de grote koersen. Daarmee bedoel ik: koersen om te kunnen winnen. Daarbij hoop ik zeker dat we een paar mooie overwinningen boeken, in etappekoersen en eendagswedstrijden”, stelt algemeen manager Eric van den Boom.

Winnen in voorjaar
Het magazine bevat voorbeschouwingen met rensters, onder wie de kopvrouwen Ashleigh Moolman Pasio en Marianne Vos die in het voorjaar wedstrijden hebben aangestipt. “Er is één koers die ik héél graag op m’n erelijst zet: de Waalse Pijl! Die is voor mij speciaal vanwege de bijzondere vibe, de supporters en de iconische finish op de Muur van Huy. Zoveel wedstrijden met aankomst op een top zijn er in onze sport niet”, aldus Moolman Pasio, die al zes keer in de toptien eindigde.

Op de terugweg
Tevens is er een openhartig interview met Sabrina Stultiens die al maanden knokt voor herstel na een hardnekkige hersenschudding. “Dit is de lastigste blessure die ik ooit heb gehad. Als topsporter strijd je mee om de voorste plaatsen door goed te trainen. Hier is het precies andersom: om deze strijd te winnen, moet ik het juist rustig aan doen. Ik krabbel voorzichtig uit het dal. Het is een lastige blessure, maar ik weet dat het goedkomt en dat geeft me vertrouwen.”

Exclusieve items
Het teammagazine brengt exclusief beeldmateriaal van trainingskampen en de eerste wedstrijden van 2019, net als een video met een Q&A tussen Jeanne Korevaar, Marianne Vos en Ashleigh Moolman Pasio. Ook vestigt CCC-Liv de aandacht op haar koersfiets, de Liv Langma, die afgewerkt is met de nieuwste groepset van SRAM, de Red eTap AXS. Performancemanager Hidde Bekhuis vertelt hoe de ploeg met geoptimaliseerd materiaal verschil probeert te maken. Daarbij werkt hij met producten van CEMA Bearing.

Winactie
Lezers van het magazine maken kans op prijzen. Samen met Fietsenwinkel.nl geeft het team een Liv Avail 1 weg. Verder dingen lezers mee naar goodiebags met merchandising en een ‘embedded’ koersdag vanuit de volgwagen, op de bijrijdersstoel naast ploegleider Jeroen Blijlevens. Om in aanmerking te komen laten mensen in een reply weten waarom ze graag meedingen naar de prijzen. Fietsenwinkel.nl biedt tevens een kortingsactie aan lezers.

Fietsen in Zuid-Limburg
Landal Kasteeldomein de Cauberg biedt lezers tot 100 euro korting op hun verblijf. Het vakantiepark met bungalows en appartementen is gevestigd op de top van Nederlands bekendste helling en is een perfecte accommodatie voor wielrenners met alle faciliteiten voor een ontspannen fietsvakantie. CCC-Liv verblijft hier tijdens enkele van de voorjaarsklassiekers.

Samen met partners
We maakten het online teammagazine (concept, content, distributie, vormgeving) in opdracht van CCC-Liv en in samenwerking met CCC, CEMA Bearing, Fietsenwinkel.nl en Landal Kasteeldomein de Cauberg. Voor de buitenlandse wielerfans is er een Engelstalige versie.